Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendım bugün sizlerle un helvası tarifi paylaşacagım sizinde paylaşmamızı istediğiniz tarifler var ise yorum olarak yazabilirsiniz.
Un Helvasının Besin Değerleri:
İlk önce malzemelerimizi sayalım:
-250 gram tereyağı
-2 su bardağı un
-2,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
-Tereyağını erittikten sonra unu en kısık ateşte yaklaşık 1 saat kavuruyoruz fakat bunu yaparken 35 -40 dakika sonra un sıvı bir hale gelecektir daha sonra rengi koyulaşınca sütümüzün ekleme vaktinin geldiğini anlıyoruz.
-Başka bir kapta süt vanilya ve şekeri koyup iyice eritiyoruz.
-Un kavrulduktan sonra ise sütlü şekerli karışımı ekleyip un sütü çekene kadar kavuruyoruz.
-Daha sonrasında demlenmeye bırakıyoruz ve soguduktan sonra kalıplarda sekıl vererek servis edilir.
AFİYET OLSUN
BİZİ TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN.
SARI FIRINN
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder