Herkese merhabalar efendim bugün sizlerle bir fransız klasiği olan cordon bleu tarifi paylaşacığım
malzemelerimze geçelim:
Malzemeler(ölçüleriyle
birlikte):
-2 adet dovulmus
tavuk göğüsü
-1 kase galet unu
-1 kase un
-2 adet yumurta
-3 adet dilim kaşar
-3 adet dilim dana
jambon(Hindi veya Piliç de kullanılabilir)
-tuz
-karabiber
-100 ml litre
kızartma yağı
Yapılışı:
Chicken Cordon Bleu:
Dövülmüş tavuk
göğüslerinin içlerine jambon ve kaşar
koyup rulo seklinde sarıyoruz daha sonra dolaba atıp 10 k
dinlendiriyoruz.Çıkardıktan sonra ilk önce una sonrasında yumurta ve daha
sonradan galeta ununa bulayarak tavada ki kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Kalın
sardıysak eğer muhtemelen pişmemiştir ve cordon bleularımızı fırına atıp içi
pişene kadar pişiriyoruz (200 derecede)
Afiyet olsun
Mutluluğun adresi SARI FIRIN
Afiyet olsun
Mutluluğun adresi SARI FIRIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder