Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar sizlerle pastanelerde yapılan ıslak kek tarifi paylaşacağım
ilk önce malzemelerimizi sayalım:
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı un
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
- Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Homojen bir hamur elde edilir.
- Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
- Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
- Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
- Kaynayınca altı kapatılır.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
- Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Homojen bir hamur elde edilir.
- Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
- Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
- Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
- Kaynayınca altı kapatılır.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder