27 Ocak 2016 Çarşamba

Un Helvası Tarifi - SARI FIRIN

                               

                           

   Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendım bugün sizlerle un helvası tarifi paylaşacagım sizinde paylaşmamızı istediğiniz tarifler var ise yorum olarak yazabilirsiniz.
          Bir Sonraki Tarif için TIKLAYINIZ


       Un Helvasının Besin Değerleri:





İlk önce malzemelerimizi sayalım:

-250 gram tereyağı
-2 su bardağı un
-2,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:

-Tereyağını erittikten sonra unu en kısık ateşte yaklaşık 1 saat kavuruyoruz fakat bunu yaparken 35 -40 dakika sonra un sıvı bir hale gelecektir daha sonra rengi koyulaşınca sütümüzün ekleme vaktinin geldiğini anlıyoruz.
-Başka bir kapta süt vanilya ve şekeri koyup iyice eritiyoruz.
-Un kavrulduktan sonra ise sütlü şekerli karışımı ekleyip un sütü çekene kadar kavuruyoruz.
-Daha sonrasında demlenmeye bırakıyoruz ve soguduktan sonra kalıplarda sekıl vererek servis edilir.

AFİYET OLSUN 
BİZİ TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN.
SARI FIRINN 
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme