14 Temmuz 2015 Salı

Muhlama (kuymak) Tarifi



Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendım bugün bir karadeniz klasiği olan gidince mutlak yenmesi gerek bir tat olan muhlama bazı yörelerde kuymak olarak adlandırılan dillere destan tadın tarifiyle karşınızdayım.


İlk önce malzemelerimizi sayalım:
-200 gr  Telli peynir ya da Kaşar peynir
- 1 Çay bardağı mısır unu ya da normal un tercihe göre değişir
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 Su bardağı su

Hazırlanışı:
Tereyağını tavaya koyuyoruz ve kızartıyoruz daha sonra unu ekleyerek kokusu cıkana kadar kavuruyoruz ve üzerine suyu ekliyoruz karışırıyoruz daha sonra koyulasınca peynirimizi ekleyerek eritiyoruz işte bu kadar

AFİYET OLSUN.

Yorumlarınızı bekliyorum takip etmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder