8 Temmuz 2015 Çarşamba

Tavuklu Quesadilla


Herkese tekrar merhabalar efendim bugün sizlerle ilk yemeye ve yapmaya bayıldığım müthiş bir
Meksika Mutfağı üyesi olan Quesadilla'nın Tavuklu olanının tarifini vericem

Eğer diğer çeşitlerinide isterseniz yorum atmanız yeterli olacaktır.


İlk Önce Malzemelerimizi Sayıyoruz:
1-5-6 adet tortilla ekmeği
Eğer tortilla ekmeğiniz yoksa kalın lavaşı yuvarlak keserek elde edebilirsiniz (Kase yardımıyla)
2-300-350 gram tavuk göğüsü
3-1 adet orta boy soğan
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet sarı biber
-100 gram rendelenmiş cheddar peyniri 
Eğer yoksa kaşar peynirde olur.
-Cajun baharatı
Eğer yoksa toz kırmızı biber işimizi görecektir.
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı.
ÖNEMLİ İPUCU: Bütün malzemeler jülyen jülyen(ince şerit) Şeklinde dogranması pişmesi ve acısından oldukça önemlidir.
,
Önce soğanlar piyazlık dogranır.
Daha sonra Renkli biberleri uzun şeritler halinde kesiyoruz.
Zeytin yağını tavada kızdırıyoruz daha sonra soğanları ekliyoruz ve rengi dönene kadar soteliyoruz.
Sonra sırayla tavuklar,biberler eklenerek yüksek ateşte sotelenir.
Üzerine karabiber ve Cajun baharatı eklenir. 
Ve Tavuk harcımız hazır.

Tortilla ekmeklerini teflon tavada ısıtıyoruz üzerine her iki tarafada esit miktarda tavuk  harcımızdan koyuyoruz aralarına cheddar peynirini koyuyoruz ki iki ekmeği birbirine bağlasın. ekmeklerin üzerleri kızarana kadar tavada bir tabak yardımıyla cevırın.
Ve son olarak canınız nasıl isterse oyle kesip servis edebilirsiniz.


Yorumlarınız bekliyorum.

Afiyet olsun Sağlıcakla kalın

  


1 yorum:

  1. mmm leziz görünüyor.Çok severim böyle aparatif atıştırmalıkları :)))
    Blogumda bir çekilişim var canım beklerim
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2015/11/nefisdemet-ile-ogretmenler-gunu-cekilisi.html

    YanıtlaSil