2 Haziran 2017 Cuma

Chicken Cordon Bleu - Sarı FIRIN





Herkese merhabalar efendim bugün sizlerle bir fransız klasiği olan cordon bleu tarifi paylaşacığım 
malzemelerimze geçelim:



Malzemeler(ölçüleriyle birlikte):
-2 adet dovulmus tavuk göğüsü
-1 kase galet unu
-1 kase un
-2 adet yumurta
-3 adet dilim kaşar
-3 adet dilim dana jambon(Hindi veya Piliç de kullanılabilir)
-tuz
-karabiber
-100 ml litre kızartma yağı
Yapılışı:
Chicken Cordon Bleu:

Dövülmüş tavuk göğüslerinin içlerine  jambon ve kaşar koyup rulo seklinde sarıyoruz daha sonra dolaba atıp 10 k dinlendiriyoruz.Çıkardıktan sonra ilk önce una sonrasında yumurta ve daha sonradan galeta ununa bulayarak tavada ki kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Kalın sardıysak eğer muhtemelen pişmemiştir ve cordon bleularımızı fırına atıp içi pişene kadar pişiriyoruz (200 derecede)

Afiyet olsun 

Mutluluğun adresi SARI FIRIN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder