3 Eylül 2017 Pazar

Fincan Kek ( Mug cake ) SARI FIRIN


Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendim bugün sizlerle tencerede pişen bir fincan kek tarifi paylaşacagım dilerseniz şimdi malzemeleri sayalım:



MALZEMELER
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 cay bardağı süt
2 cay bardağı un
3 tatlı kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
ilk önce yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp rengi beyaza yakına bir renge dönene kadar cırpıyoruz
daha sonra süt ve ayçicek yağını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz
sonrasında elenmiş unu,kakao ve damla çikolatayı ve de kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
daha sonra fincanlarımızı yağlıyoruz ve  hazırladığımız hamuru üzerinde 1 parmak kalıcak şekilde dolduruyoruz kabarma payı bırakıyoruz
sonrasında fincanları bir tencereye yerleştirip yarısına kadar ılık su doldurduğumuz tencerenin altını yakıyoruz
NOT: Fincanlardaki keklerin islanmaması için üzerine pecete ya da temiz bir bez örtelim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder