30 Haziran 2015 Salı

Güllaç Tarifi




Herkese merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle uzun zamandır paylasmak istediğim ve ramazanın vazgeçilmez tatlılarından olan GÜLLAÇ tarifini paylaşıcam 



Öncelikle Malzemelerimizi sayalım:
-10 yaprak güllaç yufkası
-1,5 litre süt
-2 su bardağı şeker
-Çekilmiş Ceviz
-2 yemek kaşıgı gül suyu(İsterseniz koymaya bilirsiniz)

Üzeri için:
-Fıstık 
-Çilek
-Nar taneleri
İsteğe göre süslenebilir


Hazırlanışı:
-Süt ve şeker bir kaba alınır ve sekerler eriyinceye kadar kaynatılır.
-Daha sonra süt ılıyana kadar soğumaya bırakılır (sıcak olursa yufkalar hamur olur)
-daha sonra güllaç yaprakları bir kap içine alınarak sut ıle ıslatılır orta kısma gelince önce ıslatılır daha sonra üzerine cevizler serpilir.
-Bu işlemler yapıldıktan sonra kalan süte istege göre 2 yemek kasıgı gül suyu eklenerek tatlının üzerine dökülür 
-Güllacın üst kısım  süslemeside sizin göz zevkinize kalmıs ben aşşagıdaki gibi süsledim:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder