21 Temmuz 2016 Perşembe

Şakşuka Tarifi-Sarı FIRIN


SARI FIRIN ARTIK FACEBOOK'ta tariflerimize hemen ulaşmak için facebook sayfamızı beğenebilirsiniz:



MUTLULUGUN ADRESİ SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendim bugün sizlerle misafir sofralarında vazgeçilmezim olan ve hem yapması kolay hem de bir o kadar lezzetli olan 
adını bazı şarkılara vermiş bir mezeyi paylaşacağım


Hemen Malzemelerimize geçelim

MALZEMELER
-2 ADET İRİ PATLICAN
-2 ADET İRİ PATATES
-6 ADET KIL(SİVRİ BİBER) BİBER
-1-2 DİŞ SARIMSAK (TERCİHE BAĞLI)
-3 ADET DOMATES
- 2 KAŞIK TOZ ŞEKER

-

HAZIRLANIŞI:
-İLK ÖNCE PATLICANLARIMIZI VE SOYDUĞUMUZ PATATESLERİ KÜP KÜP DOGRUYORUZ DAHA SONRA İSE BİBERLERİMİZİ AYIKLIYUORUZ
-PATLICAN VE PATATESLERİMİZİ YAĞDA KIZARTIN 
-ÜST SOSU İÇİN İLK ÖNCE INCE DOGRANMIŞ KIL BİBERLERİ BİR GÜZEL SOTELEYELİM 
-DAHA SONRA KABUGU SOYULMUS DOMATESLERİ RENDELEYEREK YADA KUP KUP DOGRAYARAK ERİTELİM KIVAMA GELİNCE SOGUMAYA BIRAKALIM
-SOĞUYUNCA İKİ KAŞIK ŞEKER İLAVE EDELİM 
-DAHA SONRA PATATES VE PATLICANLARI KARISTIRALIM ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU İLAVE EDELİM SOĞUK SERVİS EDİNİZ

-AFİYET OLSUN 

BİZE DESTEK OLMAK İÇİN PAYLAŞBİLİRSİNİZ
TAKİP ETMEYİ UNUTMAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder