Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar sizlerle pastanelerde yapılan ıslak kek tarifi paylaşacağım
ilk önce malzemelerimizi sayalım:
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1su bardağı un
 - 1su bardağı sıvı yağ
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 3 yemek kaşığı kakao
 
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1/2 su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı kakao
 
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
 - Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
 - Homojen bir hamur elde edilir.
 - Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
 - Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
 - Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
 - Kaynayınca altı kapatılır.
 - Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
 - Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
 - Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
 - Homojen bir hamur elde edilir.
 - Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
 - Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
 - Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
 - Kaynayınca altı kapatılır.
 - Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
 
Afiyet olsun ! 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder